Vijfjarige jongen aan beademingsmachine nadat mama hem op de grond smakt. Familie bidt om een mirakel.

Kinderen worden onschuldig geboren en vrij van kwaadaardigheid, maar hun omgeving is soms een heel ander verhaal. Kleintjes overal ter wereld verdienen een liefdevolle en zorgzame thuis om op te groeien. Maar dat is helaas niet altijd het geval. Dat was zeker niet het geval voor de vijfjarige Alexander Levi Robertson uit Norfolk in Virginia.

Sinds maandag 8 januari vecht de jongen voor zijn leven, en zijn eigen bloed en vlees is daar de oorzaak van.

De moeder van Alexander, de 32-jarige Jaye Handley, werd aangehouden wegens kindermishandeling. De politie werd gebeld nadat ze haar zoon met een schoen geslagen had en zijn hoofd tegen de grond geknald had.

Die dag werd ook haar 33-jarige vriend Justin Cox gearresteerd. Hij wordt vervolgd wegens kinderverwaarlozing.

Sindsdien ligt het kind aan de beademingsmachine. De dokters zeggen dat zijn hersenen gezwollen zijn, waardoor ze de schade van de bloedingen moeilijk kunnen inschatten. Familievriend Benjamin Asbury was geschokt dat Handley tot zoiets vreselijks in staat was.

“Het is surrealistisch”, vertelde Asbury. “Ik heb het gevoel dat we in een nachtmerrie beland zijn waaruit we maar niet kunnen ontwaken.”

Een andere vriend van de familie zei: “Ze geven hem 20 procent overlevingskans. Er is 1 prcent kans dat hij weer helemaal gezond wordt, maar er is altijd hoop.”

Onze gedachten zijn bij deze kleine vechter en we bidden voor zijn volledig herstel.

Bron en afbeeldingen: Liftable