Agressieve bedelaar gefilmd die mensen uitschold omdat ze geen geld gaven, is helemaal niet dakloos.

De bedelaar in kwestie viseerde mensen nabij het Liverpool Central Station en schreeuwde naar personen die hem geen geld wilden geven. In de rechtbank werd echter onthuld dat hij enkele kilometers verderop gewoon een huis heeft. Hij verscheen in de rechtbank voor het bedelen in Ranelagh Street op 5 november, op dezelfde plaats waar het laakbare gedrag gefilmd werd.

De politie eist nu dat de rechtbank een straatverbod zou opleggen waardoor de man op bepaalde plaatsen in de stad niet meer zou mogen verschijnen.

De volgende zitting is gepland op 22 januari. De burgemeester van Liverpool Joe Anderson zei: “Dit bevestigt gewoon het slechte beeld dat mensen van daklozen hebben. Als iemand dit doet, geeft dit mensen die echt in nood verkeren een slechte naam. Dit toont aan dat er mensen zijn die misbruik maken van de goede wil en vrijgevigheid van mensen – en dat is echt droevig.”

Bekijk de beelden hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Metro UK