Bruid overlijdt enkele uren nadat ze het ja-woord geeft

Een vrouw (26) uit Nieuw-Zeeland is afgelopen zaterdag slechts enkele uren nadat ze met de liefde van haar leven in het huwelijk trad, overleden. Al tijdens de ceremonie werd ze ziek. Ze stierf een paar uur later aan een meningokokken-infectie.

Jamieka ‘Jamie’ McCarthy-Ngapera trouwde zaterdag op het mooie schiereiland Whangaparaoa in Auckland, maar voelde zich tijdens de ceremonie al niet goed. Enkele uren later overleed ze.

Grote schok
Haar echtgenoot zegt aan de Nieuw-Zeelandse media dat haar overlijden voor iedereen een grote schok was. “Het is ongelooflijk moeilijk om te verwerken dat we haar zo snel hebben moeten laten gaan. Ze is uit het leven weggerukt door een verschrikkelijke, dodelijke ziekte.”

Gemis
Haar familie omschrijft Jamie als ‘de liefste persoon ter wereld, die erg van het leven hield en zichzelf altijd wegcijferde voor anderen. Ze was een geliefde echtgenote, dochter, kleindochter, zus, nicht en vriendin. Ze zal voor altijd gemist worden. Ze was zo gelukkig dat ze ging trouwen en de bruiloft was prachtig en liefdevol.’

Dodelijke bacterie
De medische diensten in Auckland onderzoeken de dood van vrouw en hebben contact met de mensen die het dichtst bij haar stonden om de verspreiding van de dodelijke bacterie te voorkomen.

Jaarlijks sterven zo’n 28 mensen in de stad aan het meningokokkenvirus, dat door een bacterie veroorzaakt wordt.

Bron: HLN. Beeld: iStock